Meny Stäng

Finsnickare – Leksand-Rättvik

Beskrivning

Yrkespaketet ger dig grundläggande kunskaper inom finsnickeri, men du får också lära dig mycket om hantverksområdets tradition och utveckling. Även hantverksyrken förändras och du får därför också pröva på modern produktionsteknik i form av avancerade CNC-styrda maskiner. Vår utbildning sker i samverkan med snickeriföretag i närområdet. Vi samverkar med Leksands gymnasium, som har en lång tradition av utbildning inom finsnickeri och hantverk. De skolförlagda delarna av utbildningen äger rum i gymnasiets lokaler och med gymnasiets lärare.

Ingående kurser

Material och miljö, 100 p
Finsnickeri 1, 200 p
Finsnickeri 2, 200 p
Finsnickeri 3, 200 p
Datorstyrd produktion, 100 p

Förkunskapskrav

Grundskola eller motsvarande kunskaper. Tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra sig utbildningen.

Hur går utbildningen till?

Utbildningens fokus ligger på finsnickeri. Kurserna läses parallellt under hela utbildningstiden, men under vissa perioder fokuserar vi på olika kurser. Den första delen av utbildningen får du grundläggande kunskaper i säkerhet, arbetsmiljö, material, tillverkningsprocesser och maskiner. Utbildningen innehåller också arbetsplatsförlagda veckor, på olika lokala företag.

Kurskostnad

Undervisningen är kostnadsfri, däremot får du själv betala kurslitteratur och annat studiematerial du kan behöva.

Ansökan och information

Kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun för ytterligare information och ansökan. Ansökningsblankett finns på vår hemsida www.leksand.se/vux.

Sökande från annan kommun

Du som söker till utbildningen från annan kommun än Leksand eller Rättvik ska skriva ut din ansökan och skicka den till din hemkommun som måste bevilja Interkommunal ersättning (IKE). Detta görs i anslutning till din ansökan. Utan Interkommunal ersättning beviljas du inte utbildningen.

Studiemedel

Utbildningen är CSN-berättigad och du kan göra din ansökan direkt på CSN:s hemsida med e-legitimation, mobilt BankID eller personlig kod. Läs mer på CSN:s hemsida, www.csn.se.

Skriv ut informationsblad om utbildningen


 Kursblad Finsnickare – Leksand-Rättvik (öppnas i nytt fönster)


Studieort
  • Leksand-Rättvik
Dela: