Meny Stäng

Kock – Leksand-Rättvik

Beskrivning

Utbildningen ger dig goda kunskaper inom både det varma och kalla köket. Du får lära dig att tillämpa de bestämmelser som finns gällande livsmedelshygien och du lär dig arbeta på ett sätt som främjar säkerhet och en god arbetsmiljö. Utbildningen ger dig kunskaper om råvaror och du får lära dig olika tillagningsmetoder och uppläggningstekniker. Grundläggande kunskaper om service-och gästbemötande, ekonomi och specialkost ger ytterligare bredd åt utbildningen.

Ingående kurser

Hygien, 100 p
Livsmedels- & Näringskunskap 1, 100 p
Matlagning 1, 100 p
Matlagning 2, 200 p
Matlagning 3, 200 p
Matlagning 4, 200 p
Gymnasiearbete, 100 p

Förkunskapskrav

Grundskola eller motsvarande kunskaper. Tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra sig utbildningen.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen bedrivs till största del på din lärlingsplats. Under en arbetsvecka är du fyra dagar på lärlingsplatsen och en dag är självstudier. Största delen av dina självstudier kommer att bedrivas på distans. Vid några tillfällen träffas gruppen och har gemensamma övningar. I kursen ingår också studiebesök och föreläsningar. En yrkeslärare gör regelbundna uppföljningar under hela den praktikförlagda delen av utbildningen. Läraren kommer också att i samverkan med din handledare på lärlingsplatsen se till att du får ta del av alla delar inom utbildningen – både de teoretiska och de praktiska momenten.

Kurskostnad

Undervisningen är kostnadsfri, däremot får du själv betala kurslitteratur, kläder och skor.

Ansökan och information

Kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun för ytterligare information och ansökan. Ansökningsblankett finns på vår hemsida www.leksand.se/vux.

Sökande från annan kommun

Du som söker till utbildningen från annan kommun än Leksand eller Rättvik ska skriva ut din ansökan och skicka den till din hemkommun som måste bevilja Interkommunal ersättning (IKE). Detta görs i anslutning till din ansökan. Utan Interkommunal ersättning beviljas du inte utbildningen.

Studiemedel

Utbildningen är CSN-berättigad och du kan göra din ansökan direkt på CSN:s hemsida med e-legitimation, mobilt BankID eller personlig kod. Läs mer på CSN:s hemsida, www.csn.se.

Skriv ut informationsblad om utbildningen


 Kursblad Kock – Leksand-Rättvik (öppnas i nytt fönster)


Studieort
  • Leksand-Rättvik
Dela: