Meny Stäng

Bageri & Konditori fördjupning – Borlänge

Beskrivning

Nu har vi utbildningen för dig som har grundkunskaper inom bageri- och konditori. Har du läst kurserna Bageri 1 och 2 samt Konditori 1 och 2? Då kan du bygga vidare på din utbildning till nästa nivå. Bageri- och konditoribranschen bara växer och växer, vilket innebär att efterfrågan på kreativ och kunnig personal ökar. Det här är en utbildning för dig som är praktisk ut i fingertopparna och som gillar att skapa kreativa och goda bakverk. Efter utbildningen kan du jobba som bagare eller konditor på till exempel caféer och större eller mindre bagerier.

Ingående kurser

Bageri 3, 100 p
Bageri 4, 100 p
Konditori 3, 100 p
Konditori 4, 100 p
Choklad och konfektyr, 100 p
Konditori- specialisering, Tårtor och dekorationer, 100 p
Bageri- specialisering, Kreativt bageriarbete, 100 p
Konditori- specialisering, Kreativt konditoriarbete, 100 p

Förkunskapskrav

För att antas till utbildningen ska du ha godkänt i kurserna Bageri 1 och 2 samt Konditori 1 och 2. Du ska också ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk på grundskolenivå. Du som läst vid Vuxenutbildningen måste ha godkänt betyg i delkurs 4. Vi erbjuder nivåtest för dig som inte har betyg.

Hur går utbildningen till?

Teori varvat med praktiska moment under utbildningen. Du kommer att vara ute på praktik genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du lär dig det praktiska under utbildningen.

Kurskostnad

Kläder, skor och kurslitteratur finns att låna mot deposition på 500 kronor.

Ansökan och information

Du gör en digital ansökan genom Vuxenutbildningens hemsida http://borlange.se/vux. Vid ansökan ska alla betyg vara bifogade senast sista ansökningsdag.

Sökande från annan kommun

Söker du en utbildning i annan kommun än den du är folkbokförd i ska du skicka ansökan till din hemkommun. För att du ska beviljas en utbildningsplats måste din hemkommun bevilja interkommunal ersättning (IKE). Utan IKE beviljas du inte utbildningen.

Studiemedel

När du studerar hos Vuxenutbildningen kan du ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Kontakta CSN för mer information.

Skriv ut informationsblad om utbildningen


 Kursblad Bageri- & Konditori fördjupning – Borlänge (öppnas i nytt fönster)


Studieort
  • Borlänge
Dela: